Økologisk Flåtspray 100 ml

Model/varenr.: F-Spray 100
127,20 DKK  
( 127,20 DKK  m/Moms )

Levering: 1-4 dage

Fri fragt ved køb over 1500,- ekskl. moms

Ved at bruge økologisk flåtspray fra Biomixtur reducerer du risikoen for flåtbid og dermed borrelia og andre flåtoverførte sygdomme. 

Sammensat af æteriske olier og essenser udvundet på bio-alkohol, som flåter ikke bryder sig om

Sprøjt på huden eller tøjet - virker i 2-3 timer afhængig af aktivitet, temperatur og luftfugtighed. Kan også anvendes på hunde.

Er du stående eller gående i områder med flåter er det tilstrækkeligt at spraye underben, underarme og nakke -  du bør spraye hele kroppen, hvis du ligger ned

Sprayes direkte på hud eller tøj. 

Tjek altid dig selv for flåter, når du har været i naturen 

Biomixtur Flåtspray er klassificeret som medicinsk udstyr klasse 1 og CE-mærket.

Indeholder

Økologiske tinkturer 5 %, økologiske æteriske olier 1,6 %, naturlig emulgator, økologisk ethanol, økologisk benzyl alcohol, grander® vand 

Undgå brug...

Hvis du er gravid hhv. til børn børn under 4 år pga. indholdet af æteriske olier

Hvis du er allergisk over for citral, limonene, linatool, citronellal, geraniol, benzyl benzoate, benzylsalicylate, eugenol, benzyl alkohol eller planter af kurvblomstfamilien, da der kan fremkaldes mild irritation eller allergisk reaktion  

Holdbarhed

2 år

Fremstillet i Danmark

Fakta om flåter

Hvornår er flåter aktive?

Flåter er aktive, når temperaturen er over 4-5 °C, dvs. typisk fra tidligt forår til sent efterår 

Hvor findes der flåter?

Flåterne lever ude i naturen - hvor de gerne bor i beplantning, der står i skygge, for de er afhængige af en høj luftfugtighed. De trives i skove med mange nedfaldne blade, f.eks. i bøgeskoven. De sidder på lur på græsstrø med udstrakte forben, så de er klar til at springe på dig, når du går forbi.   

Hvor mange flåter er der? 

Flåternes primære fødekilde er rådyr. Og i takt med at antallet af rådyr er steget (der er 5 gange flere rådyr i dag end i 1985), så er antallet af flåter også steget. De højere temperaturer menes også at være en årsag til det stigende antal flåter.

Er flåter farlige? 

Flåter kan overføre bakterier, der hos mennesker kan give alvorlige infektioner som f.eks. borrelia. Hvert år får ca. 7.000 danskere en infektionssygdom forårsaget af bakterier overført af flåter.

Hvorfor bider flåterne sig fast på andre dyr og mennesker?

Flåtens liv har tre stadier: Larve, nymfe og fuld udviklet flåt. Flåten skal spise blod for at komme fra et stadie til det næste. En flåtlarve suger blod fra mus, fugle, pindsvin, egern. Nymfer og fuldtudviklede flåter søger større pattedyr som f.eks. rådyr, hunde, katte og mennesker.  

Hvor søger flåterne hen?

Flåter kan godt lide fugt og varme. Derfor bider de sig fast i nakke, lysken, knæhaser, bag ørene og i håret. På børn vil flåten typisk sidde højt - altså i hår, bag ørene eller i nakken.

Hvordan beskytter man sig mod flåter?

Tag strømperne uden på bukserne - eller brug gummistøvler. Tag gerne lyst tøj på, så er flåterne nemmere at se. Tjek grundigt for flåter, når du har været ude i naturen. Brug flåtspray. 

Hvad gør man, hvis man er blevet bidt af en flåt?

Hvis du finder en flåt, skal du fjerne den med et flåtkort eller en flåttang. Tegn en ring rundt om bidstedet og tjek om det røde område på huden bliver større. Er det tilfældet, skal du søge læge.